ŞANLIURFA / BİRECİK - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Ara

Öğrencilerimizle beraber fen bilimleri 5. sınıf konularından ısı alış-verişi konusunu deneyler yaparak öğrendik.

Ara

Yakın zamanda dünyanın en büyük problemi olacak olan küresel ısınmayla ilgili farkındalık oluşturmak için öğrencilerimizle yapmış olduğumuz çalışmalar.

Ara

Fen bilimleri dersinde yapmış olduğumuz deneylerle ağırlık ve kütle farkını kavradık.

Ara

Öğrencilerimizle beraber periyodik cetveller tasarladık.

Ara

Öğrencilerimizle paraleller ve meridyenler ile ilgili etkinlik gerçekleştirdik.

Ara

"Kıtalar ve Okyanuslar"  adlı dilsiz haritamızla konumumuzu öğendik.

Ara

Okulumuzdaki 8. sınıf öğrencilerine LGS'ye yönelik genel tarama testi yapıldı.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde okullarımızda öğrencilerimizle birlikte kutladığımız vatandaşlık bilincini kuvvetlendirdiğimiz hafta, Yerli Malı Haftası...

Annelerimizin yaptığı poğaçalardan, kendi sıktığımız portakal sularından keyifle tattığımız; birlik, beraberlik, mutluluk dolu o günlere sağlıkla kavuşmak en kalbi temennimizdir.

Bu defa uzaktan da olsa yerli malı kullanımının, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmek  istiyoruz. Çünkü;

"Yerli malı Türk'ün malı, her Türk onu kullanmalı."

Ara

Kuraklıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizi bilgilendirmek için okul bahçemizde ağaçlandırma çalışması yaptık.

Ara

Okulumuzu siz değerli ziyaretçilerimize daha iyi anlatabilmek için her yıl hazırlamış olduğumuz brifing dosyasını bu yılda sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Ara

Fen Bilimleri derslerinde deneyler yaparak öğrencilerimize daha kalıcı eğitim öğretim yapmayı amaçlıyoruz.

Ara

Okul aile birliği ile alınan karar doğrultusunda okulumuzda bulunan 5. sınıf ve 6. sınıf öğrencilerimizin okul üniforması kullanması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda tüm 5. ve 6. sınıf öğrencileri okul üniforması ile okula gelmektedir.

Ara

Öğrencilerimizin temizlik bilinci kazanması adına okulumuzdaki öğrenci tuvaletlerde eskiyen sıvı sabun kutularında yenileme çalışması yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. M.Kemal ATATÜRK

Eğitim-Öğretimde sporun birleştirici gücünü kullanıyoruz.