Şbt

Yabancı dil öğretiminde görsel araçların kullanılması, aktif duyu organlarının etkinliğini artırmakta dolayısı ile okulumuzdaki  öğrenimi kolaylaştırmakta, hızlandırmakta ve öğrencileri isteklendirmektedir. Yabancı dil öğretiminde görsel araçların öğrenci motivasyonu ve öğrenim iklimi üzerindeki olumlu etkileri okulumuzda da gözlemlenmiştir.Öğretmenin bir ders kitabını ve yazı tahtasını kullanarak gerçekleştirdiği öğretim yönteminde öğrenciler belli bir süre sonra motivasyon eksikliği yaşamaktadırlar. Yabancı dil öğretiminin kalitesini arttırmak ve öğrencileri isteklendirmek için öğrencilerin uyarıcılarını harekete geçirmek gerekmektedir. Bundan dolayı yabancı dil öğretiminde kullanılacak görsel araçlar öğrencilerin görsel duyularını uyararak öğretimin daha etkili olmasını sağlamaktadır.Okulumuzun fiziksel ortamında kullandığımız materyallerin, öğretimi yapılan İngilizce'yi bir arada referans alması bu etkiye fazladan bir katkı sağlamıştır.

Şbt

Öğretmenlerimiz, covid 19 salgınının eğitim öğretim sürecini nasıl etkiledigini öğrencilerimizin salgından nasıl etkilendigini konuştu. Bundan sonraki süreçte nasıl davranmamız gerektigi belirlendi. Önümüzdeki dönem salgının eğitimi olumsuz etkilemesini minimum seviyeye indirmek için kararlar alındı.

Şbt

5. Sınıf kesirler konusu ile ilgili oyunumuzda konuyu kavrayan ve tam anlamıyla kavrama zorlanan öğrenciler eşleştirilmiştir. Bilen bilmeyene anlatarak hem sosyal anlamda diyalog kurulmuş, hem de yarışma havası içinde akran öğrenmesiyle sosyal ve kültürel ilişkiler geliştirilmiştir.

Şbt

Okulumuzda sürdürülen İKRA Projesi kapsamında öğrencilerimizin genel değerlendirmesi yapıldı. Yapılan değerlendirme doğrultusunda yeni planlamalar gerçekleştirildi.

Şbt

Sosyal bilgiler dersinde ülkemizde görülen iklimler konusu ile ilgili öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çalışmalar.

Şbt

Şanlıavşar köy muhtarı Müslüm OKAN okulumuz kütüphanesine kitap desteğinde bulunarak kütüphanemizin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Kendisine destekleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzdaki değerler eğitimi panosunu her ay güncelleyerek öğrencilerimize bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Ock

Birecik Kaymakamlığının başlatmış olduğu "7'den 70'e Birecik Okuyor" projesi kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar...

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuzdaki tüm öğrenciler için gönderilen destek kitapların dağıtımını gerçekleştirdik.

Ock

Öğrencilerimizin başarılarını artırmak için Türkiye geneli yapılan deneme sınavını okulumuzda gerçekleştirdik. Deneme sonucunda sınıf birincisi olan öğrencilerimizi onur panosuna astık.

Ock

Beden Eğitimi dersinde öğrencierin fiziksel gelişimini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize ilçe genelinde eş zamanlı deneme sınavı yapıldı.

Ara

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmasında 7-A İho öğrencilerinden Melike ERGÜN okulumuzu temsil etmiştir.

Ara

Öğrencilerin başarıları için ailelerle ile işbirliği yapmak adına veli ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz destekleriyle başarılı öğrencilerimize kitap dağıtımı gerçekleştirdik.