T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BİRECİK - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Telefon
05444328590
Belgegeçer
742109birecikgmail.com
WEB
https://yavuzsultanselimortaokul.meb.k12.tr
Adres
Birecik,Kural Mahallesi, Kural Köyü,Yavuz Sultan Selim,Türkiye
Vizyon
Milli Eğitimin gereği olarak Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda eğitimlerini alan öğrencilerimizi, Atatürk ilkeleri ve inkılâplarına bağlı, akılcı, hoşgörülü ve yaratıcı düşünmeyi bilen, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamanın yanı sıra ülkemizin ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanında yetkin, hayatı yorumlayabilen, ahlaki olgunluğa sahip olarak bir üst kuruma hazırlamayı ve ‘’Eğitimlerini sevgi temelli, disiplin odaklı , Parolasıyla öğrenci veli memnuniyeti oluşturmadaki kararlılığı, üstün nitelikli kadrosu, modern ve öğrenci merkezli , çoklu zeka eğitimine uygun Türkiye’de model oluşturmak , sosyal , kültürel ve sportif faaliyet denince akla gelen ilk okul olmak
Misyon
Geleceğin dünyasına şekil verecek, çalışkan, ufku geniş, sahip olduğu değerleri paylaşabilen, bütün insanlığı sevgi ile kucaklayabilecek hoşgörüye sahip, huzurun ve güvenin teminatına örnek bilgili, kültürlü, kendi değerlerini özümsemiş; yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevebilen, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları zenginlik kabul eden, insana ve düşünceye saygı duyan fertler yetiştirmenin yanı sıra beklentilerin en iyi şekilde karşılandığı, başarılarıyla bölgede ses getiren inandığı temel ahlaki ve toplumsal değer yargılarını esas alarak çalışan ve bir sonraki günü dünden daha iyi olan bir okul olmak.
Başarılar
2013 yılında Birecik ilçesi genelinde yapılan atletizm yarışmasında küçüklerde kızlarda 1500 metrede 6/B sınıfından Medine ERGÜN 2. oldu. 2016 yılında Birecik ilçesinde gerçekleştirilen Okul Sporları kapsamında okulumuz Yıldız Erkekler Futbol Takımı ilçe 3.sü olmuştur.
Öğretmen :19
Öğrenci :306
Derslik :25
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :3
Kütüphane Kitap Sayısı :950
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler
08:20 - 14:30
Isınma
KALORİFER
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Okulumuzun kendine has lojmanı bulunmaktadır ancak lojman bütün öğretmenlere yetecek kadar fazla değildir.Öğretmenlerimizin çoğu ilçe merkezinde ikamet etmekte olup her gün okula gidiş geliş yapmaktadırlar. Servisle gelen öğretmen sayısına bağlı olarak servis ücreti değişmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşıma merkezli bir okul olduğu için çevre köylerden azda olsa öğrenci gelmektedir.
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İLÇE MERKEZİNE 35 KM, İL MERKEZİNE 57 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2017 lise yerleştirmelerinde bir öğrencimiz Birecik Fen Lisesine yerleşmiştir. 2018 lise yerleştirmelerinde 2 öğrencimiz Fen Lisesine yerleşmiştir. 2021 lise yerleştirmelerinde 2 öğrencimiz Fen Lisesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
2016-2017 İlçe düzeyinde okulumuz futbol turnuvasında 2. Olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarı
Diğer Hususlar
Okulumuz 2018-2019 Bölge genelinde bilgi yarışmasında gurubu 1. Olarak tamamlayıp finale kalmıştır.
Yazdır